İşte ev yapımı yoğurt tarifi:
1/2 litre inek/keçi sütünü parmağımızı yakmayacak kadar ısıtıyoruz. Ben bu kaselere dolduruyorum, 4 kase çıkıyor. Her birine yarım çay kaşığı kadar yoğurt mayası (ilk defa yapıyorsak organik yoğurt kullanabiliriz, sonrakilerde kendi yoğurdunuzu kullanırız) ekleyip çok hafif karıştırıyorum. (1 litre inek sütüyle yapıyorsanız 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz) Önceden 100 derecede ısıttığım fırına koyuyorum, fırının kapağı açılınca soğuduğu için 15 dk kadar daha çalıştırıyorum. 4-5 saat sonra yoğurtları buzdolabına alıyorum. Afiyet olsun 😊
Not: Keçi sütünden yoğurt mayalarken 2 katı maya koymak gerekiyor.
Fırını 15 dakika sonra kapatıyoruz değil mi?
YanıtlaSilevet kapatıyoruz :)
SilBen bu işi beceremicem heralde ya çok eksi yapıyorum ya da sertlesmiyor bildiğin su gölü. Neyi yanlış yapıyorum acaba :(
YanıtlaSilSütten de fark ediyor olabilir, farklı markalar alıyorsanız bazıları daha sulu ya da daha yoğun olabilir. Yoğurt tutmadığı zaman 100 derece fırına koyun, 1 saat bekletin. Veya tencerede su kaynatıp yoğurt kabını içine oturtun. Ocağı kapatın. Bu şekilde tutacaktır :) ya da tencereye dökün kaynatın, kesilince süzün, peynir olsun :)
SilMerhaba bizde yeni gecicez ek gıdaya ama sanki yapamicakmis gibi hissediyorum ne kadar zor matematik denklemlerinden beter 😢 fırının içine kaseleri koyduktan sonra mı çalıştırıyor birde tek porsiyonluk güveç kasesi olurmu şimdiden tesekkurler
YanıtlaSilMerhaba. Önceden ısıtıyorum fırını. Büyük kapta ya da tencerede yaparsınız daha kolay tutar :)
SilMerhaba yoğurt yaparken nasıl süt kullanmıştınız açık süt mü kutu süt mü yoksa günlük şişe sütlerden mi ?
YanıtlaSilMerhaba. Cam şişe günlük süt tercih ediyorum
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil